De 5 beste boeken over Reiki

Onder Reiki wordt een alternatieve geneestherapie verstaan, die gericht is op healing van de patiënt. De naam Reiki is een combinatie van twee Japanse woorden en betekent zoveel als geestelijke levenskracht of universele levensenergie. Bij Reiki vindt de therapie plaats via de handen, waarmee de behandelaar bij de betrokkene het vrijkomen van zelfhelende energie stimuleert. Over deze oosterse geneeskunst verschijnen jaarlijks tientallen tot honderden boeken. Dat is natuurlijk lastig kiezen voor mensen die geïnteresseerd zijn in verdiepende literatuur over dit onderwerp. Om je te helpen bij het kiezen van goede Reikiboeken, hebben we een top vijf opgesteld van de vijf beste Reikiboeken die momenteel te koop zijn. Doe er je voordeel mee, les je goed in en profiteer volop van de voordelen die Reiki te bieden heeft!

  1. De kern van ReikiDe kern van Reiki

Een van de meest gewaardeerde Nederlandstalige boeken over Reiki, is het boek De kern van Reiki. Dit boek, geschreven door Diane Stein, is niet alleen goed leesbaar, maar ook zeer inhoudrijk en leerzaam.

Dit boek is gepubliceerd in 1996 en heeft sindsdien vele herdrukken beleefd. En niet ten onrechte, want dit veelgeprezen werk van Diana Stein behandelt alle aspecten van Reiki. Het boek wordt dan ook vaak als studieboek en werkboek gebruikt.

Je kunt in deze klassieker onder meer lezen over hoe en wanneer Reiki is ontstaan, de doelen van Reiki, een complete uitleg van Reiki symbolen en over de inwijding.

Eén van de voordelen van dit boek is naast de compleetheid de heldere schrijfstijl: het boek is voor iedereen leesbaar!

  1. Het Reiki Kompendium

Een absolute aanrader en een goede twee in deze top vijf, is het boek Het Reiki Kompendium, geschreven door Walter Lubeck en Frank Arjava Petter. Dit werk is een breed studieboek waarin Reiki in de volle breedte aandacht krijgt. Alle overgeleverde, zowel schriftelijke als mondeling overgedragen kennis die er op het gebied van Reiki bekend is, komt in dit prachtige naslagwerk aan bod. Het boek gaat onder meer in op de historische ontwikkeling van Reiki, de gebruikte symbolen. Reiki verenigingen en de eerste meesters en beoefenaars van Reiki.

Het Reiki Kompendium

  1. Het Complete Handboek ReikiHet Complete Handboek Reiki

Zoek je een gezaghebbend handboek over Reiki, dan is Het Complete Handboek Reiki van Sunny Nederlof en Bas Buis een echte must have. De auteurs van dit prachtige handboek is een van de oprichters van het Reiki Instituut in Nederland.

Dit boek gaat respectievelijk in op het ontstaan en de historie van Reiki, wetenschappelijk onderzoek, ziektebeelden en hoe deze behandeld kunnen worden en op segmenten en chakra’s.

Ook wordt er aandacht besteed aan onder meer voeding, spirituele diagnose en diverse behandelingswijzen.

  1. Reiki-groeiboekje

Voordelig qua prijs, zeker gezien d rijke inhoud, is het informatieve en praktisch handige Reiki-groeiboekje van Arie Luijerink. Dit boek is ideaal voor mensen die nog geen ervaring hebben met Reiki. Maar ook personen die al met Reiki werkzaam zijn, kunnen hun kennis verbreden met de praktische tips en adviezen die Luijerink geeft. Het boek bevat achtergrondinformatie over Reiki en Reiki cursussen. Het tweede deel gaat in op de relatie tussen psychologie en Reiki en biedt allerlei praktische handvatten om Reiki efficiënt te gebruiken in uiteenlopende situaties.

Reiki-groeiboekje

  1. Het oorspronkelijke Reiki handboek van dr. Mikao Usui

De Japanner Mikao Usui geldt als de oprichter van de Reiki-beweging. Dit werk bevat alle teksten van Usui, waarin hij gedetailleerd de manuele technieken, ofwel: handopleggingen, beschrijft die bij Reiki worden ingezet om te komen tot genezing en een fijne energiebalans. En wat is er mooier dan de originele en pure teksten te lezen van dé grote man achter Reiki?

oorspronkelijke Reiki handboek van dr. Mikao Usui

Sommige van deze boeken kan je sowieso ook ergens tweedehands vinden. Als je op zoek bent naar tips over waar je best tweedehands boeken koopt kan ik je hartelijk deze website aanraden die daar heel wat boeiende informatie over heeft. Ik probeer altijd eerst een boek tweedehands te vinden alvorens hem nieuw te kopen; maar goed; dat is natuurlijk een persoonlijke keuze.