Hier is waarom Reiki je gezondheid bevordert

Reiki

Wist je dat er een krachtige, ongeziene levenskracht in je zit, die via knooppunten (chakra’s) door je fysieke lichaam stroomt en onderweg je cellen en organen voedt, terwijl je je algehele gezondheid, vitaliteit en welzijn behoudt? En dat, wanneer deze levenskracht wordt verstoord, verzwakt of geblokkeerd raakt, de aangetaste weefsels en organen in je lichaam hun functie kunnen beperken? Lees verder en ontdek waarom je energie in balans brengen en behouden, je gezondheid bevordert.

Wat is Reiki?

Het is alternatieve geneeswijze en een techniek voor energieheling waarbij een Reiki-meester zachte handbewegingen en handposities gebruikt om de stroom van gezonde energie door het lichaam te leiden en genezing te bevorderen.

Wat te verwachten van een behandeling?

Er is een zeer krachtige manier om deze levensenergie te benutten, waardoor je fysieke, emotionele en spirituele gezondheid wordt gemaximaliseerd.

Gewapend met een goed afgestemd bewustzijnsniveau, zal een ervaren Reiki-beoefenaar, door middel van een reeks gedefinieerde handposities, werken om de broodnodige levensenergie in het verstoorde chakra-veld te brengen. Zodra de Reiki-genezer het geblokkeerde energieveld heeft verwijderd, zal het op natuurlijke wijze stromen en de normale functie herstellen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Reiki?

Het is gekoppeld aan een reeks fysieke en emotionele gezondheidsvoordelen, waaronder beter slapen, een beter humeur en pijnverlichting. Onderzoek suggereert dat Reiki-therapie je lichaam (en je geest!) helpt terug te keren naar een staat van ontspanning, waardoor het kan genezen van schade veroorzaakt door stress, letsel of ziekte. Er zijn aanwijzingen dat Reiki, dat wordt gebruikt als aanvullende therapie bij andere standaard medische technieken, mensen kan helpen herstellen na een operatie en de symptomen van kanker en aids onder controle kan houden.

Reiki LotusbloemEen ander groot voordeel van deze energie-therapie is het verminderen van stress. Ons lichaam kan niet genezen als het de hele tijd in een gestreste toestand verkeert. Reiki geeft je lichaam een ​​pauze van de stress van het dagelijks leven, waardoor je lichaam terugkeert naar een staat van ontspanning. Eenmaal in deze toestand is je lichaam in staat om alle schade veroorzaakt door stress, letsel of ziekte te genezen.

Onderzoek toont bijvoorbeeld aan dat een enkele Reiki-sessie je autonome zenuwstelsel, het primitieve deel van je zenuwstelsel dat je niet bewust hoeft te controleren (en dat verantwoordelijk is voor zaken als hartslag en ademhaling), kan helpen om van een “vecht-of-vlucht” -toestand, naar een “rust-en-verwerkende” -toestand te gaan.

Je hersenen verwerken voortdurend informatie in een regio die de hypothalamus wordt genoemd en die vervolgens signalen door je autonome zenuwstelsel naar de rest van je lichaam stuurt om verschillende functies, zoals hartslag, bloeddruk, ademhaling en spijsvertering, te stimuleren of te ontspannen.

Wanneer je stressoren ervaart zoals slecht slapen, een negatieve confrontatie met een vriend of zelfs lichaamsbeweging, reageert je sympathische zenuwstelsel, waarbij het hormoon adrenaline vrijkomt en de hartslag en bloeddruk stijgen (de vecht-of-vluchtreactie dat het lichaam klaarmaakt om te gaan). Maar als je lichaam constant onder stress staat, kan deze reactie in overdrive gaan, wat kan leiden tot ernstige problemen zoals een groter risico op hartaandoeningen, zo blijkt uit onderzoek.

De “rust-en-verwerkende”-toestand is de staat waarin we moeten leven. Reiki helpt je om je autonome zenuwstelsel in die staat te houden.

Is er iets dat zij aan zij werkt, of zelfs als alternatief voor Reiki?

Ja, meditatie. Duizenden jaren beoefend, is meditatie de nummer één manier om de vrije stroom van levensenergie toe te staan, elk blokkade op te ruimen, op elke locatie in je fysieke of astrale lichaam.

Met duizenden wetenschappelijke onderzoeken die de grenzeloze psychologische, mentale en fysieke voordelen ondersteunen, kan meditatie naast of als een krachtig effectief alternatief voor reiki worden gebruikt.