Meer in balans met Reiki en thee

kruidenthee reiki

Ben je op zoek naar de juiste balans tussen lichaam, geest en ziel? De ontspanningsmethode Reiki en diverse kruidentheeën kunnen je hierbij helpen. Onze voorouders waren experts op het gebied van planten en heilzame kruiden. Tegenwoordig grijpen we steeds meer terug op deze eeuwenoude kennis en op het belang van de harmonie tussen lichaam en geest. Lees hier meer over Reiki en het drinken van thee.

Wat is Reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze met de handen. Lichaam en geest worden bij deze geneeswijze als één geheel gezien. De grondlegger is de Japanner Mikao Usui, die zich bezig hield met vasten, meditatie en de weg naar harmonie. Bij Reikitherapie geeft de behandelaar levensenergie door aan de ontvanger via handoplegging. Ook kan de energie op afstand worden doorgegeven. Klachten op fysiek, geestelijk, emotioneel en spiritueel vlak kunnen hier baat bij hebben.

Er zijn vanaf de jaren twintig van de vorige eeuw diverse Reikistromingen ontstaan via leerlingen van Usui. Reiki werd populair in de westerse samenleving en de verschillende stromingen verschillen in meer en mindere mate van het onderwijs van Usui. In 1984 werd Reiki in Nederland geïntroduceerd en ondertussen publiceerden zelfs al heel wat Nederlandse auteurs over Reiki.

Hoe kan Reiki je helpen?

‘Rei’ betekent in het Japans ‘universeel bewustzijn’ of ‘kosmos’ en ‘ki’ staat voor ‘levenskracht’. Aanhangers van de Reikimethode geloven dat je energie geblokkeerd kan raken door negatieve ervaringen en gebeurtenissen. Handoplegging kan volgens de aanhangers de energiestroom weer openen en geestelijke en lichamelijke kwalen verminderen. Je komt bovendien weer in contact met wie je echt bent.

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor genezing door Reiki of energiebanen, maar het overdragen van universele levensenergie door handposities is enorm populair. Volgens de Reikimethode heeft iedereen het vermogen om energie door te geven. Het ontvangen van energie stimuleert zelfheling en kan ontspannend en verlichtend werken.

Welke rol speelt thee bij Reiki?

Reiki heeft het doel om je in balans te brengen en veel mensen ervaren een gevoel van rust en bevrijding na een behandeling. Door kruidenthee te drinken kan je dit proces ondersteunen. Je kan van het drinken van een kop kruidenthee een meditatief moment maken: drink je thee op een rustig moment en met aandacht. Er zijn theesoorten die zorgen voor ontspanning en een goede nachtrust. Daarnaast zijn er ook soorten die je energie juist laten stromen.

kruidenthee reiki

Kruidenthee die je bij Reiki kan gebruiken bevatten pure ingrediënten als specerijen, vruchten, kruiden, bloesems en planten. Er zitten meestal geen kunstmatige toevoegingen in. In de natuurwinkel kan je onder meer terecht voor thee met een harmonieuze werking en thee die het zenuwstelsel versterkt. Er zijn diverse melanges met groene en zwarte thee in combinatie met specerijen en kruiden die je kracht en inspiratie geven.

De ingrediënten van Reikithee

Thee gemaakt van kruiden bevat geen cafeïne en is vaak gemaakt van bekende kruiden als kamille, rooibos of munt. De kruidentheeën die geschikt zijn in combinatie met Reikitherapie hebben vaak zoete fruitstukjes als basis, zoals mango, appel en sinaasappel. Daarnaast bevatten ze kruiden als citroengras en bloemen als roos en korenbloem. Hierdoor ontstaat een frisse, zoete thee die helemaal natuurlijk is en die geen smaakstoffen bevat. Ook brandnetelblad en braambesblad vind je regelmatig terug in de rijke kruidenmixen. Bij theespecialisten als theewinkel Thee.be kan je ook nog heel wat boeiende kruidentheeën vinden die perfect als basis kunnen dienen!

Veel medicijnen die we tegenwoordig maken bevatten ingrediënten van planten en kruiden met helende eigenschappen. De natuurgenezers van vroeger wisten in welk deel van de plant, zoals de wortel, stengel of vrucht, de werkzame stoffen zaten. Omdat tegenwoordig steeds meer mensen graag kiezen voor pure producten, neemt de populariteit van kruiden en kruidenthee bij de behandeling van kwalen steeds meer toe. Uiteraard is het verstandig om altijd een arts te raadplegen bij klachten. Reiki en kruidenthee zijn heel geschikt om een reguliere behandeling te ondersteunen.