Reiki Massage: Wat is het & wat zijn de voordelen voor jou

Reiki Massage

Reiki Massage is een vorm van massage die voor diverse delen van het menselijk lichaam op verschillende manieren een positief effect kan hebben. Reiki wordt naast een ontspannen massage ook gezien als een alternatieve geneeswijze voor bepaalde pijntjes.

Reiki wordt in de westerse wereld gedaan met de handen op een dusdanige manier dat je lichaam een behandeling krijgt door middel van een bepaalde soort energie. Het woord Reiki, dat oorspronkelijk Japans is, bestaat uit de 2 delen Rei en Ki. Hierbij staat Rei voor de geest en Ki voor de energie.

Reiki Healing for BeginersDe voordelen van Reiki Massage

De Reiki Massage brengt verschillende voordelen met zich mee die het vaak behoorlijk waard zijn om de massage eens te nemen. Om te beginnen kun je voor een Reiki Massage kiezen wanneer er sprake is van pijn. Dit kan pijn door het hele lichaam zijn en vaak werkt het ook bij verschillende oorzaken van pijn. De pijn kan door Reiki worden verminderd, maar ook helemaal te niet worden gedaan.

Het menselijk lichaam heeft bepaalde zogenaamd zelf genezende functies die er bij pijn of bijvoorbeeld ziektes voor zorgen dat je je tot op een bepaald punt zelf geneest. Reiki activeert deze zelf genezende functies als het ware, waardoor de pijn die je voelt door je eigen lichaam snel te niet wordt gedaan. Je zorgt er dus eigenlijk ook voor dat je immuunsysteem geactiveerd wordt en vrijwel direct gaat werken.

Hoe gaat Reiki in zijn werking?

Ondanks het feit dat er nog veel mensen niet weten waar Reiki allemaal goed voor kan zijn is het inmiddels wel algemeen bekend dat het tegen aardig wat klachten een ideale oplossing kan zijn. Het is nu ook wel duidelijk dat Reiki kan zorgen dat het immuunsysteem direct wordt geactiveerd. Een vraag die echter dan nog opkomt bij veel mensen is hoe Reiki Massages dit eigenlijk doen.

Reiki Massage

Een Reiki Massage wordt gedaan door een specialist die weet waar bepaalde punten in het lichaam zitten. Als je last hebt van een bepaald deel van je lichaam, bijvoorbeeld van je rug, dan zorgt de Reiki specialist dat bepaalde energie├źn in je eigen lichaam naar dat stuk van je lichaam gaan. Door de manier waarop hij of zij de handen op het lichaam plaatst gaat de nodige energie naar het deel van je lichaam dat het nodig heeft. Deze energie zorgt er op die plek voor dat er wordt gevochten tegen bijvoorbeeld de pijn of het vervelende gevoel dat je daar hebt.

Het vermogen van je lichaam om zichzelf te genezen en het last dat je ervaart te verminderen wordt optimaal gebruikt. De energie wordt echter alleen verplaatst en naar de juiste plek toe gestuurd die het op dat moment nodig heeft om iets te helen.