Healing

Wat is healing en wat is een healer?

Healing is het helen, weer in balans brengen van het lichaam. Wanneer een lichaam uit balans is kan dat resulteren in ziekte. We kunnen zelf zorgen voor die balans door ons lichaam goed te voeden, voldoende lichaamsbeweging te nemen en te zorgen voor ontspanning. In dat geval is de healing constant in gang, een kleine disbalans in je ego wordt dan vanzelf geheeld.

healingSoms vragen we te veel van ons lichaam en treden er storingen op. Dat kan zich uiten in een flinke verkoudheid (blijf maar even uit mijn buurt), of zelfs een flinke griep (ik moet echt een paar dagen in bed blijven). Het is een signaal om even afstand te nemen van je omgeving.
Of je krijgt een ongelukje, zoals een verstuikte enkel of zelf een botbreuk. Of je voelt je als het ware ‘opgebrand’.

Dat zijn momenten om hulp te zoeken. Ga bij jezelf te rade wat op dat moment het beste voor je is. Het mag duidelijk zijn dat je bij een botbreuk eerst naar het ziekenhuis gaat om de breuk netjes te laten zetten. Daarna kan de healing op gang komen. Het bot groeit weer netjes aan elkaar. In die tijd heb jij de rust om eens na te denken over je volgende stap in het leven.