Reiki en de chakra’s: hoe reiki kan helpen bij het in balans brengen van de chakra’s

reiki en chakra's

Reiki is een vorm van alternatieve geneeskunde die ontstaan is in Japan. Het woord reiki betekent “universele levensenergie” en het idee erachter is dat deze energie doorgegeven kan worden van de ene persoon naar de andere. Hierbij wordt gebruik gemaakt van handoplegging, waarbij de behandelaar zijn of haar handen op het lichaam van de ontvanger legt.

Het doel van reiki is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren en blokkades op te heffen. Dit gebeurt door de levensenergie door te geven aan de ontvanger, waardoor het lichaam weer in balans komt. Reiki is een zachte en ontspannende behandeling en kan helpen bij het verminderen van stress en het verlichten van pijnklachten.

Chakra’s en hun betekenis

Chakra’s zijn energiecentra in het lichaam die een belangrijke rol spelen bij ons welzijn. Er zijn zeven chakra’s die allemaal een eigen betekenis hebben.

  • Het eerste chakra, ook wel het basischakra genoemd, staat voor gronding en stabiliteit. Het bevindt zich onderaan de ruggengraat.
  • Het tweede chakra, ook wel het sacraal chakra genoemd, staat voor creativiteit en seksualiteit. Het bevindt zich net onder de navel.
  • Het derde chakra, ook wel het zonnevlechtchakra genoemd, staat voor kracht en energie. Het bevindt zich boven de navel.
  • Het vierde chakra, ook wel het hartchakra genoemd, staat voor liefde en verbinding. Het bevindt zich in het midden van de borstkas.
  • Het vijfde chakra, ook wel het keelchakra genoemd, staat voor communicatie en expressie. Het bevindt zich in de keel.
  • Het zesde chakra, ook wel het derde oogchakra genoemd, staat voor intu├»tie en inzicht. Het bevindt zich tussen de wenkbrauwen.
  • Het zevende chakra, ook wel het kruinchakra genoemd, staat voor spiritualiteit en verbinding met het hogere. Het bevindt zich boven op het hoofd.

de 7 chakra'sReiki en de chakra’s

Als de chakra’s uit balans zijn, kan dat verschillende klachten veroorzaken. Zo kan een geblokkeerd hartchakra bijvoorbeeld leiden tot een gevoel van eenzaamheid en depressie. Door middel van reiki kan de energie in de chakra’s weer in balans gebracht worden en kunnen blokkades opgeheven worden.

Tijdens een reikibehandeling worden de handen op verschillende plekken op het lichaam gelegd, afhankelijk van waar de blokkades zich bevinden. Bijvoorbeeld bij een geblokkeerd hartchakra zal de behandelaar zijn of haar handen op de borstkas van de ontvanger leggen om daar de energie te laten stromen.

Reiki kan dus helpen bij het in balans brengen van de chakra’s en het verminderen van klachten die hierdoor veroorzaakt worden. Het kan een waardevolle aanvulling zijn op reguliere geneeskunde, maar het is wel belangrijk om te weten dat het geen vervanging is.

Hoe werkt een reikibehandeling?

Een reikibehandeling duurt meestal tussen de 60 en 90 minuten. De ontvanger ligt hierbij gekleed op een behandeltafel en de behandelaar legt zijn of haar handen op verschillende plekken op het lichaam. Het is een ontspannen en rustige ervaring en er wordt geen druk uitgeoefend op het lichaam.

Tijdens een reikibehandeling kan de ontvanger verschillende ervaringen hebben. Sommige mensen voelen warmte of koude sensaties, terwijl anderen een tintelend gevoel ervaren. Het kan ook zijn dat je niets voelt, maar toch een diepe ontspanning ervaart.

Na een reikibehandeling kan het zijn dat je je energieker voelt, beter slaapt of dat je klachten verminderd zijn. Het kan ook zijn dat je emoties loskomen, omdat er blokkades opgeheven zijn. Het is daarom belangrijk om na een behandeling voldoende rust te nemen en goed voor jezelf te zorgen.

Wat kan reiki voor jou betekenen?

Reiki kan voor iedereen iets anders betekenen. Misschien wil je het gebruiken als aanvulling op reguliere geneeskunde, om klachten te verminderen of om meer in balans te komen. Maar reiki kan ook helpen bij persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling.

Het belangrijkste is dat je open staat voor de ervaring en dat je vertrouwt op de energie die doorgegeven wordt. Reiki kan een waardevolle tool zijn om beter in contact te komen met jezelf en om meer balans en rust te ervaren in je leven.

Reiki is een vorm van alternatieve geneeskunde die kan helpen bij het in balans brengen van de chakra’s en het verminderen van klachten die hierdoor veroorzaakt worden. Het is een zachte en ontspannen behandeling die geen druk uitoefent op het lichaam.

Tijdens een reikibehandeling wordt de energie doorgegeven van de behandelaar naar de ontvanger, waardoor blokkades opgeheven kunnen worden en het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. Reiki kan een waardevolle aanvulling zijn op reguliere geneeskunde, maar het is geen vervanging hiervan.

Het is belangrijk om open te staan voor de ervaring en om na een behandeling goed voor jezelf te zorgen. Reiki kan een waardevolle tool zijn om beter in contact te komen met jezelf en om meer balans en rust te ervaren in je leven.