Reiki master worden

De Reiki 3 (master) opleiding is een persoonlijk proces. Er is veel ruimte voor individuele sessies, je loopt zo veel mogelijk stages mee en er wordt met meerdere hulpmiddelen gewerkt om zo veel mogelijk uit jezelf te halen. Vaak worden verborgen talenten wakker geroepen. Voor het hele verloop van deze opleiding kan ik geen tijdsbestek geven. Afhankelijk van je ervaringen met Reiki en de groei die je doormaakt, kun je rekenen op een periode tussen de zes maanden en twee jaar.

Waarom zou je Reiki master willen worden?

Bedenk wat je belangrijkste motivatie is om Reiki master te worden. Gaat het om je persoonlijke spirituele groei? Het zou inderdaad een flinke stap zijn in je persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Wil je zelf Reiki cursussen en de bijbehorende initiaties gaan geven? Dit vraagt een flinke verantwoording en inzicht in hoe je met studenten dient om te gaan. Echter, het geeft veel voldoening de veranderingen te zien van de studenten: hun bewustwording van de helende energie en dat zij dat altijd mogen gebruiken, de verandering in houding en vooral de ogen die gaan stralen, het licht dat er in is gekomen.

Om Reiki master te worden zijn een aantal stappen nodig ter voorbereiding. Om te beginnen dien je een Reiki 1 cursus te volgen en, als je vertrouwd bent met deze toepassingen, gevolgd door een Reiki 2 Cursus. Na weer een tijd van vertrouwd raken met de bijbehorende 3 symbolen kun je starten met een Reiki master opleiding.