Reiki Muziek: de kracht van muziekvibraties bij Reiki

Reiki Muziek

Het overbrengen van helende universele energie door je handen op iemand anders te leggen is een bijzondere manier van healen. De healer verbindt zich met de universele energiebron en stuurt die energie naar blokkades in het lichaam van de behandelde door middel van handoplegging. Reiki is niet nieuw en is ook geen eendagsvlieg gebleken. Sterker nog. In de Verenigde Staten wordt het zelfs in honderden ziekenhuizen succesvol toegepast.

Reiki, wat ook letterlijk universele levensenergie betekent, vindt zijn oorsprong in Japan, eind 1800. Er wordt uitgegaan van ons energetisch lichaam, waarin zich chakra’s bevinden. Chakra’s zijn energiecentra die ons systeem aansturen en daar kunnen blokkades ontstaan door allerlei oorzaken. Deze blokkades veroorzaken dan uiteindelijk kwalen en ziektes. Door Reiki over te brengen op de cliënt of patiënt worden de chakra’s weer gestimuleerd om zich te herstellen en zo worden de blokkades verminderd of opgelost.

Reiki Muziek behandelingSfeer

De kracht van Reiki is mede afhankelijk van de afstemming van de behandelaar en de ontspanning van degene die wordt behandeld. Een fijne warme omgeving, met een rustgevende sfeer helpt enorm om de behandeling effectiever en krachtiger te maken. Muziek is daarbij essentieel. De juiste muziek dan natuurlijk. Over muziek is veel te zeggen. Iedereen moet toegeven dat muziek iets met je doet. Muziek kan opzwepend zijn, maar ook herinneringen oproepen of je zelfs emotioneel maken. Google maar eens op de onderzoeken van Masaru Emoto die met het bevriezen van water heeft laten zien wat onder andere muziek met water kan doen, zichtbaar gemaakt in ijskristallen.

De juiste muziek

Muziek die bij Reiki wordt toegepast is muziek die ontspant. Er is aangetoond dat deze muziek je bloeddruk verlaagt en je hartslag kan vertragen. Dit maakt de behandeling krachtiger en effectiever. Deze harmonieuze muziek creëert een fijne en aangename sfeer en bekrachtigt daarmee de behandeling. Je komt in een meditatieve staat terecht en kan daarmee nog beter de universele energie in je lichaam en systeem ontvangen en opnemen.

Zelfhelend vermogen

Veel Reiki muziek komt uit Japan, maar ook andere oosterse muziek kan heel geschikt zijn. De muziek verhoogt je frequentie, je trilling en daarmee kan alleen de muziek al een helend effect hebben op je lichaam. De combinatie met de Reiki-behandeling is daarmee veel krachtiger. De rustgevende klanken en zachte natuurgeluiden brengen je naar andere sferen of een ander of hoger bewustzijn, waar het zelfhelend vermogen van je lichaam een boost krijgt. Je kunt warmte ervaren, of soms kou die je lichaam verlaat. Je kunt kleuren zien of vormen, of zelfs beelden zien en inzichten ervaren in het waarom van je klachten of vermoeidheid, of misschien zelfs in het leven. Je voelt je stress wegebben en onrust verdwijnen. Pijn vermindert en je geest wordt rustig.

Gevoel

Bij het maken van een goede keuze is het belangrijk naar je gevoel te luisteren, vertrouw daar ook op. Vaak zal de healer de keuze maken welke muziek bij de behandeling wordt afgespeeld. De healer stemt zich vaak vooraf al af op de cliënt en zal dat meenemen in de muziekkeuze.