Reiki en Yoga: een prachtig verband

yoga pose

Wat veel beoefenaars van reiki ervaren is dat ze nooit meer op dezelfde manier geluid ervaren. Dankbaar voor het voedende geschenk wat geluid is, begint men pas echt te luisteren.

Je hoort het verstopte verhaal in een liedje. Wat iemand vertelt laat je veel meer in je opnemen, voorheen was je alleen maar aan het wachten op hun beurt om te spreken. De stilte is plots niets engs of ongemakkelijks meer en krijgt toestemming om te blijven hangen.

De kwaliteit van luisteren is slechts een fractie van de voordelen van reiki. Reiki kan je leven veranderen, zoals ook yoga dat kan. Door deze beide technieken te combineren is het zelfs mogelijk om ongelooflijke verschuivingen te laten ontstaan. Yoga en reiki zijn twee afzonderlijke technieken, maar verbonden met elkaar kunnen deze heilige praktijken flinke helende effecten opleveren.

Reiki

Reiki is een Japanse geneeswijze waarbij de beoefenaar zijn of haar handen op of boven delen van het lichaam legt. Deze handoplegging zorgt voor heling en genezing. Iedereen kan reiki leren, dit doe je bij een Reiki-meester. Hij of zij leert je de techniek en zorgt dat je afgestemd wordt op de universele energie.

Reiki zorgt voor heling op fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Het kan je helpen bij fysieke pijn, maar ook bij slapeloosheid, depressie en nog veel meer. Wanneer je eenmaal afgestemd bent op de energie, kun je Reiki toedienen op jezelf, maar ook op andere mensen, dieren, planten, en zelfs op voedsel en water.

Yogabeoefening

Yoga ReikiEen van de meest beoefende vormen van yoga is asana. Dit zijn houdingen die beweging met adem verbinden. Behalve asana is er echter veel meer over yoga te ontdekken. Asana is een fysieke vorm, maar soms zijn fysieke houdingen minder essentieel dan wat er intern bij iemand bloeit.

Voor mensen op zoek naar een mooie balans kan ik hartelijk Ashtanga yoga aanraden. Ashtanga bestaat uit een vaste serie van vaste oefeningen of poses die in een vaste flow achter elkaar volgens uitgevoerd worden. Dit zorgt voor rust en balans; voor een heel ontspannende maar toch actieve energie. Je moet het voelen om het te begrijpen.

De twee samen

In combinatie kunnen yoga en reiki gebruikt worden om een ultieme transformatie te ervaren. Yoga kan worden vergeleken met het wegpellen van de lagen van een ui. Naarmate elke laag afneemt, ontdekt men steeds meer de ware zelf. Dit proces kan zowel krachtig als een beetje spannend zijn.

Het helen via energie, wat reiki doet, kan heel goed toegepast worden tussen deze gevoelige lagen. Het kan zelfs een reactie veroorzaken die je leven zal veranderen. Wanneer iemand geheel openstaat voor ontvangst van reiki, zal de helende energie gaan naar de plek waar dat het meest nodig is. Dat kan gaan om een fysiek deel van het lichaam, maar ook de geest.

Bereid je voor op genezing

Sta open voor het avontuur wat yoga en reiki je kunnen brengen. Laat twijfel en angst los voordat je begint met de genezing via deze twee praktijken.

Voordat je aan asana begint ga je bewust en langzaam ademhalen. Je kunt één asana oefening doen, een aantal of een gehele yogasesssie volgen. Na de beweging kun je gebruik maken van een ondersteunende stoel, of je gaat in een liggende houding liggen zoals Savasana. Wanneer je een reiki-beoefenaar bent kun je jezelf nu een helende behandeling geven. Je kunt dit ook laten doen door iemand die een reiki-beoefenaar is.

Hou je hart open en hecht jezelf niet aan de uitkomst van de sessie. Reiki en yoga zijn heel verschillend, maar door het samen te beoefenen kun je het fysieke en het innerlijk op een hele goede manier voeden en helen.

Steffi Vertriest Yoga